We wtorek 4 października 2016 odbyły się w naszej szkole pierwsze warsztaty kulinarne prowadzone przez dyrektora szkoły.
Jesienne skarby czyli warzywa i owoce przyniesione przez dzieci zamieniły się w trakcie zajęć w ciekawe dania . Wspólnie stworzyliśmy :
sałatkę caprese / pomidory , mozzarella , bazylia /
surówkę warzywną z sosem słodko kwaśnym / pomidory , ogórki , sałata lodowa , cebula , papryka /
sos z awokado / awokado , czosnek , cebula , cytryna , przyprawy /
warzywa gotowane / kalafior , kukurydza /
pieczone warzywa – frytki / marchewka , kalarepka , bataty /
ratatouille / pomidory , papryka , cebula , bakłażan , cukinia , przyprawy /
Wszystkie potrawy zostały przygotowane wspólnie przez uczniów i opiekuna . Na koniec zajęć wspólnie z rodzicami skosztowaliśmy przygotowane potrawy.