W związku z nadejściem wiosny 21 marca w szkole został zorganizowany projekt „Healthy Food”. Koordynatorem akcji była p. Edyta Klimkowska-Stempień. Każda klasa miała swoje stoisko, na którym tworzyła owocowe i warzywne sałatki, kolorowe kanapki, twarożki itp. Wszystkie zespoły wykazały się indywidualnością w prezentowaniu potraw w wybranym przez siebie kolorze, np. soki z czerwonych owoców, sałatki z zielonych warzyw czy nabiał. Trudność polegała na tym, że uczniowie przedstawiali przepisy oraz omawiali grupę witamin i minerałów w języku angielskim. Bardzo nas cieszy, że do konsumpcji nie trzeba było nikogo namawiać, gdyż wszystko zniknęło w kilka minut.
Kolejną atrakcją tego dnia była wizyta służb mundurowych w ramach doradztwa zawodowego. Leśnik, strażak i policjantka wraz z uczennicami szkoły mundurowej wprowadzili nas w tajniki swojego zawodu. Wkrótce uczniowie klasy VIII będą wybierać dla siebie szkołę średnią i wiedza, którą posiedli podczas spotkania z pewnością pomogła w podjęciu decyzji.
Ostatnią atrakcją z okazji pierwszego dnia wiosny był występ drugoklasistów, którzy z p. Agatą Chołys artystycznie pożegnali zimę. Na koniec wszystkie klasy spaliły na stosie wykonane przez siebie wcześniej marzanny. Dzień była radosny, pełen atrakcji i wrażeń. Wiosno przybywaj!!!