JADŁOSPIS

JADŁOSPIS   30.09 – 1304.10.2024

Poniedziałek30.09 Zupa koperkowa z ziemniakami,pieczywo Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym z makaron penne,kompot  1,7,9,10
 Wtorek01.10  Barszcz biały z makaronem,pieczywo  Kotlet schabowy,ziemniaki,surówka z kapusty pekińskiej,kompot  1,3,7,9,10
 Środa02.10  Zupa buraczkowa z makaronem,pieczywo  Filet z miruny,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,herbata z cytryną  1,3,4,7,9,10
 Czwartek03.10  Zupa z soczewicy z ziemniakami,pieczywo  Gołąbki bez zawijania,ziemniaki,surówka porowa,kompot  1,3,7,9,10
 Piątek03.10  Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami,pieczywo  Pierogi z serem,kompot  1,7,9,10

 

Lista alergenów    

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowce brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.