JADŁOSPIS 14.10-25.10.2019 , WYKAZ ALERGENÓW

  

Lista alergenów

Alergen Nr 1 – zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

Alergen Nr 2 – skorupiaki i produkty pochodne.

Alergen Nr 3 – jaja i produkty pochodne.

Alergen Nr 4 – ryby i produkty pochodne.

Alergen nr 5 – orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 6 – soję i produkty pochodne.

Alergen Nr 7 – mleko i produkty pochodne.

Alergen Nr 8 – orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca     brazylijskie, pistacjowe i produkty pochodne.

Alergen Nr 9 – seler i produkty pochodne.

Alergen Nr 10 – nasiona sezamu i produkty pochodne.

Alergen Nr 11 – dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na S02

Alergen Nr 12 – łubin i produkty pochodne.

Alergen Nr 13 – mięczaki i produkty pochodne.

 

DATA ZUPA DRUGIE DANIE ALERGENY
14.10.19 r.
poniedziałek
Kapuśniak z białej kapusty. Pieczywo. Gulasz z kaszą, ogórek kiszony. Kompot. 1, 9
15.10.19 r.
wtorek
Zupa pieczarkowa z makaronem. Angielka. Kotlet mielony, ziemniaki, bukiet warzyw. Kompot. 1, 3, 7, 9
16.10.19 r.
środa
Zupa pomidorowa z ryżem. Pieczywo. Bigos z ziemniakami. Herbata z cytryną. 1, 7, 9
17.10.19 r.
czwartek
Zupa koperkowa z ziemniakami. Pieczywo. Kurczak po chińsku z ryżem. Kompot. 1, 3, 7, 9
18.10.19 r.
piątek
Zupa buraczkowa z makaronem. Pieczywo. Filet z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty. Herbata z cytryną. 1, 3, 4, 7, 9
21.10.19 r.
poniedziałek
Krupnik z kaszą i z ziemniakami. Pieczywo. Spaghetti. Herbata z miodem i cytryną. 1, 3, 9, miód
22.10.19 r.
wtorek
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Pieczywo. Wołowina w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, buraczek. Kompot. 1, 7, 9
23.10.19 r.
środa
Zalewajka. Pieczywo. Prażaki z kapustą. Herbata z cytryną.  1, 9
24.10.19 r.
czwartek
Rosół drobiowy z makaronem. Angielka. Udko, ziemniaki, surówka z marchewki. Kompot.  1, 3, 9
25.10.19 r.
piątek
Kapuśniak z kiszonej kapusty. Pieczywo. Makaron z serem. Kompot.  1, 3, 7, 9